Újdonság a ŠKODA-ról
2019.04.17.

A SKODA a 22 milliomodik legyártott gépkocsit ünnepli

2019.04.11-én legyártották a 22 milliomodik SKODA gépkocsit. A mérföldkövet jelentő autó, egy bársony vörös SKODA KODIAQ GT, a kínai Changsa-ban , a SAIC Volkswagen üzemében gördült le a gyártósorról. A jubileumi autót a Sanghaji Autószalon (2019.április 16-25) előtti "SKODA Nap" keretében mutatták be.A SKODA AUTO vezérigazgatója, Bernhard Maier elmondta: "A SKODA dinamikusan növekszik, hiszen az utóbbi 5 év során értékesítettük a vállalatunk 124 éves története során legyártott összes SKODA több, mint egynegyedét. A 22 milliós gyártási szám újabb mérföldkő, amely arra ösztönöz bennünket, hogy következetesen folytassuk növekedési politikánkat. Ezt fogjuk tenni, amikor termék kampányunk részeként több, mint 30 új modellt vezetünk be 2022 végéig. Kína kulcsfontosságú szerepet játszik ebben a folyamatban: amióta 12 éve beléptünk a kínai piacra, a SKODA AUTO nagyon komoly fejlődést mutatott, és Kína ma a legnagyobb piacunk. Vonzó modell kínálatunk, valamint a remek együttműködésünk közös vállalati partnerünkkel, a SAIC VOLKSWAGENnel jelentik e siker alapjait."A SKODA AUTO igazgató tanácsának gyártásáért és logisztikáért felelős tagja, Michael Oeljeklaus hozzátette: "Növekedési stratégiánk részeként nemzetközi és hatékony gyártási hálózatot működtetünk. Jelenleg kilenc országban összesen 16 helyen végezzük a gépkocsik gyártását. Az a tény, hogy a 22 milliomodik gépkocsinkat Kínában gyártottuk szintén annak bizonyítéka, hogy a SKODA márka sikeresen vált a nemzetközi nyitás részévé."Dr. Ralf Hanschen, a SKODA China elnöke elmondta: "Ma 22 millió okunk van arra, hogy büszkék legyünk! A mérföldkövet jelentő gépkocsi legyártása külön megtiszteltetés legnagyobb piacunk számára. "Zászlóshajónk", a KODIAQ GT a negyedik szabadidő-autónk a kínai piacon, és ez az autó jelenti a mi szabadidő-autó kínálatunk csúcsát Kínában."
22 millió Skoda

A SKODA AUTO az egyik legrégebbi autógyár a világon. A vállalat már 1905-ben megkezdte a gépkocsik gyártását Mladá Boleslav-ban. Attól kezdve 22 millió SKODA gépkocsit gyártottak a csehországi és külföldi üzemekben.
Az elmúlt években a cseh gyártó tovább bővítette gyártó kapacitását. Ennek érdekében 1991 óta a Cseh Köztársaság a márka több, mint 300 milliárd cseh koronát fektetett be a gyártási folyamatokba és a gyárakba. 2014-ben a SKODA AUTO az első alkalommal gyártott le, több mint egymillió gépkocsit egy naptári éven belül. A nagymúltú cseh márka 20 milliomodik gépkocsija 2017 szeptemberében gördült le a Cseh Köztársaságban lévő Kvasiny üzem gyártósoráról.
A cseh márka már 1936-ban öt értékesítési ügynökséget hozott létre Kínában, és 2007-ben lépett be ismét a Kínai piacra. Akkor A SKODA a SAIC VOLKSWAGEN révén helyben kezdte gyártani az OCTAVIÁT. A kínai közös vállalkozási partnerrel szorosan együttműködve a SKODA Kínát már 2010-re a legfontosabb piacává fejlesztette, és 75 hónappal később pedig elérték az egymilliomodik leszállított gépkocsit. Ezt követően mindössze 42 hónap kellett ahhoz, hogy értékesítsék a kétmilliomodik gépkocsit. Az utóbbi 3 esztendőben a SKODA tovább javította pozícióit, és növelte jelenlétét a kínai piacon.

Az elkövetkezendő években a SKODA tovább folytatja növekedési stratégiáját azáltal, hogy világméretekben több, mint 30 új modellt vezet be 2022 év végéig, és ezekből tíz típus elektromos hajtású lesz.