Wolf Auto Hírek

Tökéletes társ minden úton. A nyüzsgő városi rohanáshoz megfelelő modelltől, a tágas üzleti, és az innovatív elektromos járműig a ŠKODA választéka mindent lefed. Találja meg az Ön számára tökéletes ŠKODA modellt!

  1. Hírek
  2. Elektromos autó támogatási pályázat
2024.02.08.
Aktuális

Elektromos autó támogatási pályázat

Akár 4 millió forint támogatás vállalkozások részére

enyaqqqqq

Februárban indul el az új elektromos autó pályázat, mely azok beszerzését támogatja, ezúttal vállalkozások részére.

Az Energiaügyi Minisztérium pályázata akár 4 millió forint támogatást is nyújthat cégek részére személygépkocsik, kishaszongépjárművek és kisbuszok beszerzésére. A program kiírásra került, majd azóta egyszer módosították is. A pályázatokat  2024. február ötödike 17:00-tól 2025. március 31. 10:00-ig lehet majd benyújtani. A kitöltőprogram 2024. február 1. 9.00-tól elérhető. A minisztérium szerint a támogatási összegek jelentősen mérséklik a hagyományos hajtású gépkocsik árelőnyét, vonzóbbá és kifizetődőbbé teszik az elektromos személy- és teherautók, kisbuszok megvásárlását.

eeeeeeeeek
eeeee

ŠKODA ENYAQ AKCIÓS MODELLEK

Image

Enyaq Tech 60 modell
állami támogatási összegtől függetlenül már akár  15.999.000 Ft-tól

Magánszemélyek részére is. 

A részletekről érdeklődjön márkakereskedésünkben.

Enyaq Clever 60 modell
állami támogatási összegtől függetlenül már akár 16.998.000 Ft-tól

Magánszemélyek részére is. 

A részletekről érdeklődjön márkakereskedésünkben.

Enyaq Tech 60 modell-hez képest az alábbi többletfelszereltségekkel: 

+ Metál fényezés 

+ Hőszivattyú

+ CLEVER csomag - Riasztóval   

- Technikai csomag CLEVER        

- Asszisztens csomag - DRIVE ASSIST

- Klíma csomag - BASIC

- Komfort csomag

- Családi csomag

- Riasztóberendezés

Image
Image

Enyaq Plus 60 modell
állami támogatási összegtől függetlenül már akár 17.998.000 Ft-tól
Magánszemélyek részére is. 

A részletekről érdeklődjön márkakereskedésünkben.

Enyaq Tech 60 modell-hez képest az alábbi többletfelszereltségekkel: 

+ Metál fényezés 

+ Hőszivattyú

+ PLUS csomag - Riasztóval   

- Technikai csomag PLUS        

- Asszisztens csomag - TRAVEL ASSIST

- Világítás csomag

- Klíma csomag - BASIC

- Ülés csomag - BASIC

- Komfort csomag

- Családi csomag

- Riasztóberendezés

Mitől függ a támogatás mértéke az elektromos autó pályázaton?


A pályázat során igényelhető támogatás a nettó beszerzési ártól és az akkumulátor bruttó kapacitásától függ. Így a 41 kWh-nál kisebb kapacitású akkumulátorral szerelt járművekre 2,8 millió forint támogatást kaphatnak az egyéni vállalkozók és a jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaságok. Itt a maximálisan elfogadott beszerzési költség nettó 11,5 millió forint.

Image

Pályázási feltételek

Csak azok a magyar adó-számmal rendelkező vállalkozások támogathatóak, , amelynek alapítása 2021.12.31. vagy ennél korábbi dátumú és a támogatást igénylőnek a kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott, legutolsó lezárt, teljes üzleti évre vonatkozó éves beszámoló szerinti nettó árbevételének meg kell haladnia a projekt elszámolható költségét. Tehát a nettó éves bevételnek meg kell haladnia a beszerzendő gépjárművek nettó költségét.

Taxis személyszállítás tevékenységet folytató egyéni cég vagy egyéni vállalkozó kizárólag abban az esetben nyújthat be támogatási kérelmet, amennyiben a cégjegyzékében vagy az egyéni vállalkozói nyilvántartásában legkésőbb 2023. december 1-éig bejegyzésre került a Taxis személyszállítás (TEÁOR 4932) tevékenység.

Támogatási kérelmet nem nyújthat be olyan vállalkozás, melynek a tevékenységei között szerepel a Gépjárműkölcsönzés (TEÁOR 771) és/vagy a Gépjármű-kereskedelem (TEÁOR 451) nyújtása.

Gazdálkodási formakód szerint támogatási kérelmet nyújthatnak be:

Korlátolt felelősségű társaság;  Részvénytársaság; Közkereseti társaság; Betéti társaság; Szociális szövetkezet; Takarék- és hitelszövetkezet; Iskolaszövetkezet; Agrárgazdasági szövetkezet; Biztosító és viszontbiztosító szövetkezet; Egyéb szövetkezet; Ügyvédi iroda; Szabadalmi ügyvivő iroda; Vizitársulat; Végrehajtó iroda; Közjegyzői iroda; Külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe; Egyéni cég; Egyéni vállalkozó; Egyéb önálló vállalkozó; Nonprofit korlátolt felelősségű társaság; Nonprofit részvénytársaság; Nonprofit közkereseti társaság; Nonprofit betéti társaság.

Az egy pályázó által támogatással maximálisan megvásárolható járművek száma a vállalkozás alkalmazottainak számától függ, 10 főnél kisebb létszámmal működő cégek egy autóra, 10 és 49 fő között 5 db, 50-249 fő között 10 db, a legalább 250 főt foglalkoztató vállalkozások pedig akár 16 db jármű vásárlására is pályázhatnak. Egy pályázó minimum 2,8 millió, maximum 64 millió forintot igényelhet, miközben a támogatható projektek maximális száma 9 375 db. A pályázatok 2024. február ötödike 17:00-tól 2025. március 31. 10:00-ig lehet majd benyújtani. ., míg a projekt fizikai befejezésére (forgalmi engedélyének a végső kedvezményezett nevére kiállítása és a gépjármű végső kedvezményezett tulajdonába kerülése után) 2026. április 30-ig van lehetőség. A támogatási összeget a pályázónak kell megelőlegeznie, a támogatott projektek vonatkozásában 2023. november 1-től 2026. április 30-ig felmerült kiadások számolhatóak el.

Ezt tehát azt is jelenti, hogy nem kell megvárni a beszerzéssel a pályázat elindulását, az idén vásárolt elektromos autókkal is lehet majd pályázni támogatásra, amennyiben megfelel a beszerzés a tervezett pályázati kiírásnak, amelyről itt találhatóak a pontos részletek.

A végleges, módosított felhívás itt érhető el:

https://www.palyazat.gov.hu/programok/helyreallitasi-es-ellenallokepessegi-terv/rrf/rrf-rep-10101-24/dokumentumok

A végső kedvezményezettnek a támogatás keretében beszerzett gépjárművet a projekt megvalósítás befejezésétől számított 3 évig, de legfeljebb 2027. december 31-ig fenn kell tartania, azaz nem értékesítheti és harmadik fél számára nem adhatja bérbe, használatba.

A fenntartási időszak végén egy Záró projekt fenntartási jelentés benyújtása szükséges, melyben a kedvezményezett igazolja a gépjárműre vonatkozó kötelezettségek teljesítését.

További információ: 

https://www.palyazat.gov.hu/programok/helyreallitasi-es-ellenallokepessegi-terv/rrf/rrf-rep-10101-24/dokumentumok

Milyen Škoda modellek felelnek meg várhatóan a pályázatnak?
Teljesen elektromos modellként az Enyaq szerepel a Škoda kínálatában. Az idáig rendben van, de melyik változat? A jelenlegi árlista alapján az Enyaq 60-as, 80-as és 85-ös változata felel meg a kiírásnak, melyből több modell akár raktárkészletről is elérhető. A készletet itt van lehetőség átnézni.

Természetesen gyári megrendelésre is lehetőség van, az egyéni megrendelések gyártási ideje 10-18 hét. (2023.12.11-én érvényes információ)

További információkért érdeklődjön márkakereskedésünkben!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.