Újdonság a ŠKODA-ról
2018.09.27.

ŠKODA VISION RS: a jövő sportos és fenntartható autója.

A ŠKODA VISION RS-el a cseh márka a sportosságot a fenntarthatósággal ötvözi. 2018 októberében a Párizsi Autószalonon mutatkozik be a ŠKODA koncepció autója, ami bizonyítja, hogy vegán anyagok felhasználásával egyszerre lehetséges a magas szintű minőség és a környezettudatos gyártás.
Vision RS

A ŠKODA VISION RS beépített hibrid meghajtót ötvözi az 1,5 literes 110 kW (150 LE) és a 75 kW (102 LE) elektromos motorral. Együttműködve egy 180 kW (245 LE) teljesítményű rendszert fejlesztenek ki, amely 7,1 másodpercen belül 100 km / h-ra gyorsítja a koncepció tanulmányt, és 8,9 másodpercen belül befejezi a közbenső sprintet 80 és 120 km / h között. Összességében a kompakt sportkocsi csak 33 g / km CO 2 -ot bocsát ki . Az elektromos autóval akár 70 km hatótávolság megtétele is lehetséges. A 13 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor kábellel töltőállomáson 2,5 óra alatt feltölthető. Alternatív megoldásként a ŠKODA VISION RS háztartási csatlakozóaljzaton vagy energiavisszanyerőn keresztül is tölthető.
Feltűnő fehér lakk és szén-set éles ellentéte jellemzi a külső dizájnt.
Az enyhén kékes hatású festék Xyrallic kristályokkal teszi lehetővé a csillogó hatást. A festékben lévő szerves komponensek tükrözik a hőt, és ezáltal csökkentik a belső hőmérsékletet. Nagyon látványos az újratervezett hűtőmaszk, az első és hátsó spoilerek, tükrök, oldalsó ívek, a levegő bemeneti és kimeneti nyílásai, valamint a hátsó diffúzor.
Vegán anyagok, fenntarthatóság és különlegesen finom vonalvezetés a belső térben is:
az ülések kárpitozásához újrahasznosított poliészter fonalból készült szénszálas textileket használnak, az ülések oldalán lévő cseh zászlók Csehszlovákia megalapítására emlékeztetnek. A fenntarthatóság másik példája a Piñatexből készült padlószőnyeg, szénből készült textilszövet, aminek az anyagrostjait az ananászfa leveleiből nyerik ki. 
Októberben megcsodálhatjuk a VISION RS-t, ami szintén hordozza a ŠKODA DNS-t.