Újdonság a ŠKODA-ról
2019.02.18.

A cseh autógyártó a Genfi Autószalonon mutatja be a SKODA VISION iV tanulmányautóját, amely a márka következő lépése az elektromos mobilitás irányába.

Előzetesen két vázlatot tett közzé a márka, amelyekkel fel szeretné kelteni az ügyfelek érdeklődését az első Moduláris Elektromos Platformra épülő modellje iránt. A négyajtós crossover kupé formavilágát sportos és érzelemgazdag vonalvezetés teszi igazán figyelemre méltóvá.
Vision iV

A SKODA VISION iV  22 col átmérőjű, aerodinamikai szempontból optimalizált keréktárcsái, erőteljesen megformált sárvédői és hangsúlyos, kupészerű tetővonala atletikus megjelenést kölcsönöznek. Az autó első és hátsó részét összekötő jellegzetes tornádóvonal még inkább kiemeli az ajtók letisztult, kilincs nélküli felületeit. A cápauszonyra emlékeztető visszapillantó tükrök vezetést segítő kamerékat rejtenek. A karosszériát tekintve több helyen is a kristálydizájn elemeit fedezhetjük fel. A hűtőrács felső részén végigfutó vízszintes fénycsík és a feltünően nagy méretű légbeömlők még inkább kihangsúlyozzák az autó sportos megjelenését.

A modell hátulját tekintve több újdonságot is találunk, ilyen például a SKODA felirat, ahol minden egyes betű piros megvilágítást kapott. Az áramvonalas légterelő perem és a LED hátsó lámpák szintén a kristály dizájnt tükrözik, amik újra értelmezik a SKODA jellegzetes C-alakzatú fény grafikáját. A hátsó diffúzor felett elhelyezkedő fénycsík a jármű szélességét hangsúlyozza.

A 2019-es év a SKODA számára az elektromobilitás világába való belépést jelenti. 124 évvel a vállalat megalapítása után a cseh autógyártó bemutatja a SUPERB PHEV hálózatról tölthető (plug-in) hibrid modelljét és a CITIGO tisztán elektromos változatát. 2020-ban az első , Moduláris Elektromos Platformra (Modular Electric Drive Kit) épülő sorozatgyártású modell is megérkezik. A következő négy év során a SKODA közel két milliárd eurót fordít alternatív hajtásrendszerekre és új mobilitási szolgáltatásokra. 2022. év végéig pedig több, mint tíz elektromos modell jelenik meg a cseh autógyártó kínálatában.