Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk. További információk a sütik használatáról.
WolfAuto
Nyitólap
Kapcsolat
RSS
Print
Újdonság a Skodáról
2016/05/26
ŠKODA ATERO: a ŠKODA Akadémia diákjai egy álomkupét építettek
A ŠKODA szakképző iskolája létrehozta a saját álomkupéját: a látványos ŠKODA ATERO a kompakt ŠKODA Rapid Spaceback alapjaira épült. A teljesen működőképes egyedi jármű a ŠKODA Akadémia immár harmadik "diákautója".

"Csakúgy, mint az elődei, a ŠKODA ATERO is tanulóink magas szintű technológiai tudását és ügyességét hangsúlyozza. Köszönet illet mindenkit, aki támogatta e projektet" - mondta Bohdan Wojnar, a ŠKODA igazgatótanácsának személyi ügyekért felelős tagja.

Michael Oeljeklaus, a ŠKODA igazgatótanácsának a termelésért felelős tagja még hozzátette: "Ez a projekt világosan mutatja, mi mindenre képesek tanulóink. Ezek a fiatalemberek céltudatosan és elkötelezetten dolgoznak. Az eredmény egy nagyszerű és szívhez szóló egyedi jármű lett, amelyre nagyon büszkék lehetnek a létrehozásában részt vevő kollégák."

A diákok egy teljesen működőképes, egyedi autót alkottak - már nem először. A ŠKODA nemrég alapozta meg ezt a tradíciót, vagyis jelenleg még mindig csak a kezdeteknél tart. 2014-ben a diákok egy ultra-kompakt nyitható tetejű autót készítettek (CitiJet). Ezt követte 2015-ben a FUNSTAR pickup. Az ilyen projektek célja, hogy fejlesszék a tanulók kreativitását, és elmélyítsék szaktudásukat.

A tanulók 2015 végén láttak neki a ŠKODA ATERO megalkotásának. A ŠKODA Mladá Boleslav-i szakképző iskolájának 26 tanulója - akik között négy ifjú hölgy is van - a tanáraikkal, valamint a Műszaki Fejlesztési, a Formatervezési és a Termelési Osztállyal közösen fejlesztették ki, és valósították meg a koncepciót. "Minden résztvevő számára különleges lehetőségeket kínált ez a munka. Új emberekkel ismerkedhettünk meg, új barátságokat köthettünk különböző szakmabeliekkel, és az elméleti tudásunkat a gyakorlatban is kipróbálhattuk - mondta a tanulói csapat szóvivője, Dan Voce, majd hozzátette: - E projekt kivitelezése nagyjából 1700 munkaórát vett igénybe, és mindnyájan nagyon büszkék vagyunk az eredményre."

A ŠKODA ATERO egy 4,3 méter hosszú kétajtós kompakt kupé. Nehéz elképzelni, hogy a kiindulási alap a ŠKODA Rapid Spaceback volt, ebben a projektben még jelentősebb átalakításokat hajtottak végre, mint az ezt megelőző két "diákautó" megalkotása során. A B-oszlopok hátrébb kerültek, a C-oszlopok hegyesebb szögben dőlnek. A tetővonal már egy előrébb levő ponttól kezd lejteni, az ajtó mögötti ablakél a függőlegeshez közelít.

Más részek is komplex változtatásokon mentek keresztül. Légbeömlő nyílások kerültek a motortérfedélbe, az ajtók pedig hosszabbak lettek. A csomagtérajtó a megváltozott dőlésszögű C-oszlophoz igazodik, és egy markánsan kinyúló hátsó légterelőt kapott. Módosították a hátsó világítást is. A ŠKODA Octavia RS-ből származó kipufogórendszer nagyméretű végcsöveit a hátsó lökhárító foglalja magában, az impozáns hűtőrácsot pedig az első lökhárítóba integrálták. A ŠKODA ATERO LED fényszóróit vörös "háttérvilágítás" veszi körbe. Az 1.4 literes TSI motor (92 kW/125 LE) és a hétfokozatú DSG váltó elemei több színben játszanak, de a diákok csapata jelentős változtatásokat hajtott végre a felfüggesztéseken is. A 18"-os "Turini" könnyűfém keréktárcsák eredetileg a ŠKODA Octavia tartozékai, de most fekete színben, piros karimával találkozhatunk velük. Az első kerekek mögött belső szellőzésű féktárcsák ülnek.

A ŠKODA ATERO Magicfekete metálfényezést kapott, a kiegészítők (szárny, spoiler, küszöbök) latinvörös színben virítanak. A hűtőrács, a légbeömlő nyílások és a diffúzor kontúrjai is vörös fényezést kaptak. A belső térben a szintén vörös világítás sportos atmoszférát teremt; a LED technológiás ambiente fény csak fokozza a látvány különlegességét. Az 1800 wattos audio erősítőhöz 14 hangszóró csatlakozik, a csomagtérben elhelyezkedő mélysugárzó egyedül 400 watt teljesítményű.

A ŠKODA ATERO projekttel a cseh gyártó a szakmai képzésének magas színvonalát hangsúlyozza. A ŠKODA szakképző iskoláját 1927-ben alapították. Három- és négyéves technikai tárgyú képzéseket kínál, melyeknek végén a tanulók mesterlevelet, vagy az iskola elvégzését igazoló bizonyítványt kapnak, amellyel felsőoktatási intézményekbe mehetnek tovább. A jelenleg itt tanuló közel 900 diák - akiknek 14 százaléka nő - 14-féle szakmai képzésben vesz részt. Ezen felül körülbelül 100 dolgozó jár ide továbbképzésre, hogy magasabb szintre emeljék szaktudásukat. A ŠKODA Akadémia sikeres elvégzése után minden diáknak munkát ajánlanak a ŠKODA üzemeiben.

Címünk:
Wolf Auto Kft.
8000 Székesfehérvár
(Új) Csóri u. 116.
Telefon: 22/512-860
Telefax: 22/512-867
E-mail: wolfauto@wolfauto.hu
Internet: www.wolfauto.hu
Nyitva tartás:

Értékesítés:
H – P: 08:00 – 17:00 óráig
Sz: 9:00 – 12:00 óráig

Szerviz:
H – P: 08:00 – 16:30 óráig

Alkatrész:
H – P: 08:00 – 16:30óráig

24 órás ügyeleti telefonszámok: +36 80/ 204-256 +36 20/ 936-9576
Az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:
- Skoda márkakereskedés- Skoda márkaszerviz- Minőségi használt autók- Weltauto- Flotta-management- Skoda bérautók- 24 órás segélyszolgálat______________________________- ÁSZF 2013