Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk. További információk a sütik használatáról.
WolfAuto
Nyitólap
Kapcsolat
RSS
Print
Újdonság a Skodáról
2016/05/11
Névváltoztatás Alaszka partjainál – Kodiak egy napra Kodiaq lett
Egy napra megváltoztatta nevét Alaszka Kodiak szigetének azonos nevű városa a ŠKODA új nagy SUV modellje kedvéért, s KODIA"K" a múlt péntekre KODIA"Q" lett. Világméretű marketingakciója keretében a cseh autógyártó a név eredetét kutatta, új SUV modellje, a ŠKODA Kodiaq, az Alaszka déli partjainál fekvő sziget és a rajta élő medvék közötti kapcsolatot dokumentálva.

Nagyméretű és erőteljes SUV modell, megbízható védelmet nyújtó, családközpontú karakterrel és széles körű terepes képességekkel - mi legyen a ŠKODA az év második felében bemutatkozó újdonságának neve? Hosszas mérlegelés után megszületett: a cseh gyártó új SUV-modellje a hatalmas medve erejére utaló nevet kap - Kodiaq. Az őslakosok nyelvén hívják így Alaszka e szigetét, és a világ legnagyobb barnamedvéit, amelyek ott élnek.

A kodiak medvék mintegy 3500 tagú populációja az Alaszka déli partjainál húzódó Kodiak-szigeten él. A szövetségi állam legnagyobb városa, Anchorage, mintegy tízórányi repülőútra található Európától, ahonnan további 650 kilométer az Alaszkai-öbölben fekvő sziget. Kodiak-szigetnagyjából akkora, mint Korzika, túlnyomó részét a Kodiak National Wildlife természetvédelmi területe, vagyis e közismert medvék otthona teszi ki. A természet zordon szépségének otthona ez, sziklás meredélyekkel, karcsú fjordokkal, eldugott tavakkal és sűrű erdőkkel. Ideális terep egy olyan SUV modell számára, mint a ŠKODA Kodiaq, ahol a legkeményebb körülmények közepette bizonyíthatja erejét és mindennapos használhatóságát.

A ŠKODA mélyrehatóan megismerkedett Kodiak-szigetéletével és az őslakosság alutiiq nyelvével, amelyen a kodiak medve "taq uka 'aq" - a szóvégi "q" gyakori az állatnevek esetében. Ily módon írva új SUV modelljének nevét, a ŠKODA az alutiiq nyelv iránti tiszteletét is ki kívánja fejezni, a "q" pedig egyedi elnevezést kölcsönöz a ŠKODA egyéni stílusú újdonságának.

Az Alaszka állambeli sziget hatóságai is készséggel támogatták a ŠKODA széles körű marketingkampányát, és a ŠKODA Kodiaq kommunikációs startjához egy különleges akcióra is nagyvonalúan áldásukat adták. Helyi lakosok sokaságának segítségével a múlt péntek erejéig megváltoztatták, illetve leragasztották az utcanévtáblákat, a rendőr- és tűzoltóautók, valamint a halászhajók és a hirdetőtáblák feliratait, de a szóvégi "k" helyét még a város hivatalos internetes oldalán is "q" vette át e különleges névnap megünneplése alkalmából. A névváltoztatást a ŠKODA filmes csapata örökítette meg, a helyiek mindazon lelkesedésével és humorával együtt, amellyel - a polgármestertől a seriffen át, egészen a favágókig - részt vettek az akcióban.


Címünk:
Wolf Auto Kft.
8000 Székesfehérvár
(Új) Csóri u. 116.
Telefon: 22/512-860
Telefax: 22/512-867
E-mail: wolfauto@wolfauto.hu
Internet: www.wolfauto.hu
Nyitva tartás:

Értékesítés:
H – P: 08:00 – 17:00 óráig
Sz: 9:00 – 12:00 óráig

Szerviz:
H – P: 08:00 – 16:30 óráig

Alkatrész:
H – P: 08:00 – 16:30óráig

24 órás ügyeleti telefonszámok: +36 80/ 204-256 +36 20/ 936-9576
Az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:
- Skoda márkakereskedés- Skoda márkaszerviz- Minőségi használt autók- Weltauto- Flotta-management- Skoda bérautók- 24 órás segélyszolgálat______________________________- ÁSZF 2013